Pierwszym wpisanym przepisem jest na cukier lawendowy.
Cukier lawendowy
- pół kilograma drobnego białego cukru
- niecała szklanka cukru brązowego
- 6-9 łyżek suszonych kwiatków lawendy
Wszystkie składniki mieszamy, przez chwilę ubijamy mikserem, przesypujemy do słoika, szczelnie zamykamy i odstawiamy na dwa tygodnie. Następnie przesiewamy cukier aby oddzielić kwiaty lawendy. I wspaniały, aromatyczny cukier gotowy :)
17 komentarzy:
cuuudowny jest ten Twój przepiśnik:)
Cudowny :) i bardzo smakowity
Taki przepiśnik to mi się marzy...
Przepiękny!
A cukier z pewnością jedyny w swoim rodzaju:)
Cudny!!! Śliczne przekładki :)
Cukier też wygląda bardzo smakowicie :D
Piękny ten przepiśnik a ten cukier lawendowy muszę w końcu kiedyś spróbować!
pozdrowienia,
Cudnie i apetycznie!
Śliczny przepiśnik. Raczej taki słodkościowy. Pozdrawiam :)
przepiśnik jest c-u-d-o-w-n-y! a te cukier to na przykład do świątecznych ciasteczek, tak?
przesliczny:-)
Ale ślicznie tu u Ciebie! Przepiśnik bardzo w moim klimacie. Ale w kuchni bym go nie trzymała, z obawy przed wybrudzeniem ;)
Przepiękny,slicznie ozdobiony przepiśnik !Aż się chce piec!Pozdrawiam
niewiarygodnie piękny przepiśnik. czy już ci to mówiłam?
Piękny przepiśnik! W srodku tak misternie wykończony-super. A przepis na cukier lawendowy -wykorzystam w swojej kuchni. Pozdrawiam Francesca
Ależ kropeczkowo u Ciebie - zostaję ;)
Łał cudowny przepiśnik
Cukier lawendowy - ciekawe, nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby lawendę dodawać do czegoś słodkiego. Ciekawe jak to smakuje :)
Śliczny przepiśnik :)
Prześlij komentarz